به همت دولت سیزدهم؛ جانی دوباره در کالبد پتروشیمی دهدشت
به همت دولت سیزدهم؛ جانی دوباره در کالبد پتروشیمی دهدشت به گزارش پایگاه خبری جوانان کهگیلویه و بویراحمد”کلنگ پتروشیمی دهدشت به عنوان یکی از طرحهای کلان صنعتی کهگیلویه وبویراحمد سال ۸۶ بر زمین زده شد و در مدت ۱۵ سال تنها ۱۳درصد پیشرفت فیزیکی داشته اما در سفر نخست رئیس جمهور به
کد خبر : 7437
تاریخ انتشار : شنبه 2 اردیبهشت 1402 - 8:22
به همت دولت سیزدهم؛
جانی دوباره در کالبد پتروشیمی دهدشت
به گزارش پایگاه خبری جوانان کهگیلویه و بویراحمد”کلنگ پتروشیمی دهدشت به عنوان یکی از طرحهای کلان صنعتی کهگیلویه وبویراحمد سال ۸۶ بر زمین زده شد و در مدت ۱۵ سال تنها ۱۳درصد پیشرفت فیزیکی داشته اما در سفر نخست رئیس جمهور به استان مورد توجه جدی قرار گرفت و تاکنون پیشرفت فیزیکی آن به بیش از ۳۷ درصد رسیده است.
موقعیت ویژه کهگیلویه و بویراحمد، زمینه توسعه صنایع پتروشیمی را فراهم کرده به گونه ای که این استان دومین تولید کننده نفت کشور پس از خوزستان است و بالای ۹۰ درصد نفت کشور در خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر تولید می شود.
نقش مهم صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کهگیلویه و بویراحمد در راستای شکوفایی اقتصادی کشور، توسعه پایدار، توسعه صنایع پایین دستی، صادرات غیرنفتی، ایجاد ارزش افزوده و اشتغال آفرینی بر کسی پوشیده نیست و در دولت سیزدهم توسعه این صنایع شتاب چشمگیری یافته است.
پتروشیمی یکی از ارکان مهم صنعت نفت در زنجیره تولید و موتور محرک توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور است و نقش مهمی در تولید ناخالص ملی دارد.
این صنعت یکی از پول سازترین صنایع کشور محسوب و افزون بر کاهش خامفروشی به ایجاد ارزش افزوده مضاعف اقتصادی، ثروتآفرینی و اشتغالزایی منجر می شود.
مهم ترین هدف از ایجاد پتروشیمی در تمامی کشورها خلق ثروت است و بر اساس آخرین آمارها ایران ۲.۵ درصد کل تولید پتروشیمی و چهار دهم درصد بازاریابی دنیا را در اختیار دارد.
این صنعت همواره به عنوان یک موضوع ارزش آفرین در اقتصاد ملی مطرح است و توسعه آن پیشرفت منطقه را در حوزه های مختلف به دنبال دارد.
داستان یک آغاز؛ پتروشیمی دهدشت
شهرستان کهگیلویه در استان کهگیلویه و بویراحمد در دهه های گذشته با محرومیت و توسعه نیافتگی عجین بوده است و جوانان تحصیلکرده بسیار اما بیکار دارد و درپی توسعه و محرومیت زدایی از این منطقه ساخت یک پتروشیمی در این شهرستان آغاز شد.
روز دوشنبه بیستم فروردین ماه سال ۸۶ بود که عملیات اجرایی مجتمع های پتروشیمی گچساران و دهدشت با حضور مسئولان وقت آغاز شد و بر اساس پیش بینی ها قرار بود هر دو پروژه در سال ۱۳۸۹ به بهره برداری برسند.
احداث این دو مجتمع در امتداد خط لوله اتیلن غرب کشور و براساس سیاست های محرومیت- زدایی صورت گرفت اما سال ها مردم استان چشم انتظار این دو پروژه مهم هستند.
طبق اعلام مسئولان ارشد استان کهگیلویه و بویراحمد با همت دولت سیزدهم برای طرح کلان پتروشیمی گچساران اکنون پیشرفت فیزیکی آن به ۹۸ درصد رسیده و پس از سال ها انتظار، در مدت یک ماه آینده از آن بهره برداری می شود.
مجتمع پتروشیمی دهدشت پس از بهره برداری ، سالانه ۳۰۰ هزار تن پلی اتیلن سنگین تولید خواهد کرد. خوراک این مجتمع ۳۰۵ هزار تن اتیلن و هفت هزارتن ” بوتن – ۱ ” در سال است که از خط لوله اتیلن غرب و سایر طرحهای پتروشیمی تامین خواهد شد.
پلی اتیلن سنگین تولیدی این مجتمع نیز در تهیه لوله و بطری،ظروف، فیلم، لوازم خانگی و قطعات صنعتی کاربرد دارد.
پتروشیمی دهدشت به شرکتهای پاییندستی بیدبلند و پتروشیمی گچساران مرتبط می باشد و در این چرخه بسیار با اهمیت است.
پیشرفت فیزیکی طرح تا شروع دولت سیزدهم محدود به ۱۳ درصد بوده است و کار آنقدر کند پیش رفت که دیگر مردم این دیار امید خود را از ساخت این پتروشیمی از دست داده بودند.
شتاب بخشی به طرح پتروشیمی دهدشت
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در خصوص دستور رئیس جمهور مبنی بر فعال کردن صنایع از جمله صنعت نفت،گاز و پتروشیمی برای صنایع پایین دستی، تاکید کرد: صنایع پتروشیمی از جمله پتروشیمی های گچساران و دهدشت کاملاً فعال شده اند.
سید علی احمدزاده بیان کرد: طبق برنامه ریزی صورت گرفته پتروشیمی گچساران با ظرفیت یک میلیون تن اتیلن تا حدود یک ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.
عملیات اجرایی پتروشیمی اول دهدشت از زمان کلنگ زنی آن در سال ۸۶ به دلایل مختلف روند اجرایی کندی داشته که طی ۲ سال اخیر در دولت سیزدهم روند اجرایی آن شتاب بیشتری گرفته است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این ارتباط گفت: این پروژه با پیشرفت فیزیکی ۳۷.۵ درصد و ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار تن پلی اتیلن و اشتغال مستقیم ۵۰۰ نفر پیش بینی می شود تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهره برداری برسد.
احمدزاده عنوان کرد: پتروشیمی دهدشت (پلی اتیلن) به طور نسبی از پیشرفت خوبی برخوردار است و همه مقامات استانی، مجلس و دولت پیگیر اجرایی طرح های پتروشیمی به ویژه دهدشت هستند.
وی افزود: ۱۲۲ میلیون ارزش سرمایه گذاری این طرح است که تاکنون افزون بر ۸۰۰ میلیارد هزینه شده است.
۷۰ درصد نیروهای مشغول به کار در پتروشیمی دهدشت بومی منطقه هستند
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: پروژه پتروشیمی دهدشت (پلی اتیلن) جزو مصوبات سفر نخست (مهرماه ۱۴۰۰)رئیس جمهور و هیات دولت به استان کهگیلویه و بویراحمد است.
احسان عسکری افزود: در حال حاضر ۵۰۰ نفر در این مجموعه مشغول به کار هستند که ۷۰ درصد آنها را نیروهای بومی تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: پتروشیمی دهدشت از پیشرفت فیزیکی نسبتاً خوبی برخوردار است و تحولات قابل قبولی در بحث ابنیه و ساختمان انجام گرفته است.
عملیات اجرایی پروژه پتروشیمی دهدشت (پلی اتیلن) از سال ۱۳۸۶ آغاز شد ، اما پیشرفت فیزیکی طرح تا شروع دولت سیزدهم محدود به ۱۳ درصد بوده است و کار آنقدر کند پیش رفت که دیگر مردم این دیار امید خود را از ساخت این پتروشیمی از دست داده بودند.
عملیات ساخت این پتروشیمی که تولید پلی اتیلن سنگین با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن در سال را برنامه ریزی کرده بود در کمترین زمان ممکن از سوی شرکت پتروشیمی دهدشت بصورت سهامی خاص تاسیس و به ثبت رسید.
کلنگ زنی ۲ پروژه مهم در حوزه نفت و گاز کهگیلویه
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به سفر دور دوم رئیس جمهور به استان، تاکید کرد: مینی پالایشگاه دهدشت با خوراک ۱۰ هزار بشکه نفت در روز کلنگ زنی می شود و حدود ۸۰۰ شغل ایجاد خواهد کرد.
احمدزاده ادامه داد: پتروشیمی اوره و آمونیاک دهدشت از توابع شهرستان کهگیلویه به عنوان دومین پتروشیمی این شهر مصوب شده است.
وی افزود: پتروشیمی اوره و آمونیاک به عنوان پتروشیمی دوم دهدشت در دشت آهوی بین چرام و دهدشت احداث می شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در سفر دوم رئیس جمهور ، پتروشیمی اوره و آمونیاک دهدشت کلنگ زنی خواهد شد.
احمدزاده تاکید کرد: با احداث این پتروشیمی سه هزار شغل جدید در استان ایجاد خواهد شد.
عملیات اجرایی پتروشیمی دهدشت در سال ۱۳۸۶ در زمینی به مساحت ۱۱۰ هکتار در دشت کلاچوی دهدشت به زمین زده شد و ساخت آن در کهگیلویه و بویراحمد در سه فاز پیش بینی شده است.
پتروشیمی دهدشت با ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن مواد پتروشیمی و اشتغالزایی ۲۴۰ نفر قرار بود پس از یک هزار روز به بهره برداری برسد.
کارخانه پتروشیمی دهدشت در دشت چهار هزار و ۵۰۰ هکتاری «کلاچو» در پنج کیلومتری دهدشت مرکز شهرستان ۱۳۲ هزار نفری کهگیلویه در استان کهگیلویه و بویراحمد احداث میشود.
کهگیلویه و بویراحمد دارای ذخایر مهم نفت و گاز است و از این رو توسعه صنایع مربوط به آن از جمله پتروشیمی توجیه اقتصادی دارد و اکنون تعدادی کارخانه پتروشیمی در استان در دست ساخت است و دولت سیزدهم نیز برای تکمیل و بهره برداری از آنها مصمم است.
این خطه پرظرفیت اگرچه در طول دولت های مختلف و به برکت انقلاب و نظام پیشرفت های چشمگیری داشته و خدمات و طرح های زیربنایی و زیرساختی فراوانی در حوزه های مختلف داشته اما راه های نرفته زیادی نیز دارد که اقدامات امید بخش دولت سیزدهم در ۲ سال اخیر برای رفع تنگناها و جبران محرومیت های تاریخی این منطقه امید را در دل مردم این دیار زنده کرده است.
کهگیلویه وبویراحمد در بسیاری از شاخص های توسعه در ردیف آخر قرار دارد و اجرای این طرح ها، برای زدودن غبار محرومیت از چهره ی این استان برخوردار اما توسعه نیافته ضروری است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰