رئیس هیات مدیره جامعه باستان شناسی ایران:سد خرسان۳ اقلیم دنا؛ ذخیره گاه مهم کشوری را با چالش مواجه می کند

رئیس هیات مدیره جامعه باستان شناسی ایران: سد خرسان۳ اقلیم دنا؛ ذخیره گاه مهم کشوری را با چالش مواجه می کند     رئیس هیات مدیره جامعه باستان شناسی ایران گفت: سد خرسان ۳ اقلیم”دنا”؛ یکی از ذخیره گاه های مهم کشور و یکی از مسایل ملی را، بصورت مستقیم با چالش مواجه می کند

کد خبر : 8751
تاریخ انتشار : شنبه 30 اردیبهشت 1402 - 12:35

رئیس هیات مدیره جامعه باستان شناسی ایران:

سد خرسان۳ اقلیم دنا؛ ذخیره گاه مهم کشوری را با چالش مواجه می کند

 

 

رئیس هیات مدیره جامعه باستان شناسی ایران گفت: سد خرسان ۳ اقلیم”دنا”؛ یکی از ذخیره گاه های مهم کشور و یکی از مسایل ملی را، بصورت مستقیم با چالش مواجه می کند

 

 

 

 

سد خرسان ۳ یکی از سدهای بزرگ در دست اجرای کشورمان در مرز کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری با پیشرفت فیزیکی ۱۰ درصد است که اکنون بسیاری از مردم و کارشناسان در استان نسبت به احداث آن نگرانند.

 

 

 

به گزارش پایگاه خبری جوانان کهگیلویه و بویراحمد“”نوروز رجبی” روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگاران اظهار کرد: احداث سد خرسان ۳، رطوبت، پوشش گیاهی و آب و هوای اقلیم “دنا” را تحت تاثیر قرار می دهد که زیان های غیرقابل برگشتی بر منابع طبیعی در پی خواهد دارد.

 

وی یادآور شد: همه کارشناسان معتقد هستند که احداث این سد از همه جهت خسارت های جبران ناپذیری بر میراث تاریخی، محیط زیست و منابع طبیعی خواهد داشت.

 

رجبی تصریح کرد: احداث این سد، تمدن مهمی مثل “خرسان” را نابود می کندو تعداد بسیار و بی نظیری از گورستان های تاریخی کشور زیر آب می رود اگرچه کاوش های باستان شناسی محدودی انجام گرفت.

 

به گفته باستان شناسان، گورستان دره “خِرسان” در منطقه سادات محمودی کهگیلویه و بویراحمد در محدوده مخزن سد در دست احداث خرسان۳، یکی از کم نظیرترین مکان های تاریخی و باستانی است و در حاشیه رودخانه “خِرسان” و ” ِبشار” و محل تلاقی این دو رودخانه، مجموعه ای از گورهایی مملو از اشیای تاریخی است که تاریخ پنج هزار سال پیش را برای ما روایت می کند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد مرودشت فارس گفت: سد خرستان علاوه بر ویرانی آثار تاریخی، به شدت برای محیط زیست مضر است و گونه های گیاهی و بلوط های بی نظیر را نابود می کند.

 

رجبی اضافه کرد: مسیر کوچ مردم منطقه در محدوده سد خرسان زیر آب می رود و با احداث این سد زندگی اجتماعی مردم دگرگون می شود، بیکاری افزوده می شود و ناهنجاری های اجتماعی افزایش می یابند.

 

وی تصریح کرد: از نظر ما سد خرسان اگر همین امروز با همه هزینه هایی که شده تعطیل شود به نفع کشور، منابع ملی و مردم ایران است.

 

رئیس هیات مدیره جامعه باستان شناسی ایران گفت: کهگیلویه و بویراحمد به بهانه آبادانی در یک نقطه ای دیگر آسیب خواهد دید، درحالی که ما باور داریم همان مقصد هم آباد نخواهد شد.

 

رجبی گفت: در کجای دنیا مراکز صنعتی آب بر را وسط بیابان بنا می کنند در صورتیکه این صنایع همجوار دریا احداث می شوند با چه توجیهی شیرین ترین آب طبیعی را برای صنعت هزینه می کنند در حالیکه به لحاظ اقتصادی قابل توجیه نیست.

 

وی یادآور شد: سنت تاریخی کویر و بیابان به ما یاد داده چگونه از منابع آبی بهره مند شویم، “کاریز” یا قنات مهمترین دست آورد ایرانیان در حوزه صنعت آب است که شهره جهان است و ایرانیان در این زمینه خبره هستند ولی امروزه به این سنت تاریخی کمترین توجه شد.

 

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

https://www.jirna.ir/