رئیس کل دادگستری استان مرکزی:حجاب یک تکلیف شخصی است
رئیس کل دادگستری استان مرکزی: حجاب یک تکلیف شخصی است رئیس کل دادگستری استان مرکزی می گوید: حجاب یک تکلیف شخصی است که جنبه و آثار عمومی دارد از اینرو بیحجابی یا بدحجابی در قانون مجازات اسلامی جرم تلقی شده و دادستان به عنوان نماینده مردم موظف به پیگیری و رسیدگی به جرم در
رئیس کل دادگستری استان مرکزی:
حجاب یک تکلیف شخصی است
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، حجاب شرعی در دو قالب ظاهری و باطنی از جمله موضوعاتی است که دین مبین اسلام به آن اشاره کرده و حفظ حجاب را برای هر زن و مرد مسلمانی واجب شمرده است.
پوشش بانوان در گذر تاریخ نمادی از جایگاه زن در ایران و متناسب با فرهنگ و تمدن این کشور است در واقع زنان ایران باستان قبل از ورود اسلام نیز پوشش و حجاب داشتند.
حجاب علاوه بر تأمین سلامت روحی و فکری در تأمین سلامت جسمانی افراد جامعه نیز مؤثر است.
در خصوص حجاب و تأثیر آن بر حفظ بنیان خانواده با رئیسکل دادگستری استان مرکزی حجتالاسلام قاسم عبدالهی به گفتوگو نشستیم.
فارس: فلسفه حجاب چیست؟
عبدالهی: زن در منظر اسلام از جایگاه ویژه و کرامت والایی برخورد دار است و برای اینکه از نگاه بد و گزندهای اجتماع مصون بماند به او سفارش شده حجاب اختیار کند و در مقابل نامحرم پوشش داشته باشد.
فارس: واژه حجاب و عفاف به چه معنا است؟
عبدالهی: معنای لغوی حجاب، نگهبان، پوشش و مانع شدن است، در واقع حفظ حجاب حائل و مانعی است که جسم را پوشش داده و از آن حراست و مواظبت میکند.
عفاف به معنای عفیف و پاک بودن است که در هر جامعه متناسب با فرهنگ آن تفسیر میشود، از آنجایی که فرهنگ ایران نشأت گرفته از دین مبین اسلام است از اینرو حجاب و عفت ملازم یکدیگر بوده و از هم تفکیک نمیشوند.
فارس: برای اولین بار در چه دوران کشف حجاب در کشور اجرا شد؟
عبدالهی: موضوع کشف حجاب برای اولین بار در زمان مشروطه و در صحن مجلس توسط مشروطه گرانی که به خارج از کشور سفر کرده بودند تحت تأثیر آن فضا به ترویج و تبلیغ بیحجابی در کشور روی آوردند.
پس از آن و در دوران حکومت رضاشاه و تحت تأثیر سفر به عثمانی وی دستور کشف حجاب را صادر کرد که در این زمینه خیلی از مخالفان کشف حجاب در مقابل این اقدام نامبارک ایستادگی کرده و به شهادت رسیدند که امروزه به عنوان شهدای سنگر حجاب از آنها یاد میشود.
فارس: نقش فضای مجازی در ترویج بدحجابی چیست؟
عبدالهی: با توجه به شبهاتی که در فضای مجازی موجود است برخی افراد موضوعاتی از جمله حفظ حجاب امری اختیاری را مطرح میکنند اما بحث و موضوع حجاب فرموده خداوند متعال است و بهصراحت در سه سوره از قران کریم به این امر اشاره شده است.
از طرفی برخی از مردم پوشش و حفظ حجاب را مانع از فعالیتهای اجتماعی قلمداد میکنند اما این ادعا درست نیست چه زنانی که با حفظ حجاب در دورههای گذشته دوشادوش مردان گام برمیداشتند و در حال حاضر نیز تعداد زنان موفقی که با رعایت حجاب در جامعه مشغول فعالیتاند کم نیست.
فارس: نقش حاکمیت در حفظ و رعایت حجاب در جامعه چیست؟
عبدالهی: حجاب یک تکلیف شخصی است که جنبه و آثار عمومی دارد از اینرو بیحجابی یا بدحجابی در قانون مجازات اسلامی جرم تلقی شده و دادستان به عنوان نماینده مردم موظف به پیگیری و رسیدگی به جرم در جامعه است.
حجاب موضوعی است که صیانت و حفاظت از بنیان خانواده را سبب میشود از اینرو دستگاه قضا الزام دارد برای حفظ کانون خانواده جرم انگاری کند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰