ارسال نیروهای افغانستان به سمت مرز های ایران
ارسال نیروهای افغانستان به سمت مرز های ایران ساسان عزیزی روزنامه نگار سیاسی و اجتماعی” طالبان نیروهای زیادی از قول اردوی الفاروق هرات با تجهیزات پیشرفته نظامی جا مانده از ارتش آمریکا به مرز اسلام قلعه ارسال کرده است شایان ذکر است ؛ در ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ ؛ وزارت
ارسال نیروهای افغانستان به سمت مرز های ایران
ساسان عزیزی روزنامه نگار سیاسی و اجتماعی” طالبان نیروهای زیادی از قول اردوی الفاروق هرات با تجهیزات پیشرفته نظامی جا مانده از ارتش آمریکا به مرز اسلام قلعه ارسال کرده است
شایان ذکر است ؛ در ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ ؛ وزارت خارجه روسیه از سوء استفاده احتمالی از سلاحهای بجامانده از آمریکا در افغانستان ابراز نگرانی کرد.
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه با متهم کردن آمریکا به رها کردن عمدی تجهیزات نظامی در افغانستان، از سوء استفاده احتمالی از سلاحهای مذکور ابراز نگرانی کرد.
وی اظهار داشت: سلاحهای باقی مانده از آمریکا اگر به دست تروریستهای شبه نظامی در افغانستان بیفتد به بیثباتی افغانستان و کشورهای اطراف آن کمک خواهد کرد.
ماریا زاخارووا بحران امنیتی کنونی در افغانستان و پاکستان را مصداق بارز رفتار بیملاحظه غرب، به ویژه ناتو در قبال جنوب آسیا دانست.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه با اشاره به دست یافتن شبه نظامیان پاکستانی به سلاح آمریکایی گفت: امکان دارد به زودی این تسلیحات از مناطق جنگزده در منطقه سر بیرون آورد.
زاخارووا بیان کرد: بدیهی است که غرب سیاست اصول دوگانه را دنبال میکند و این وضعیت به وضوح نشان میدهد که [غرب] میخواهد از منابع گروههای تروریستی برای برهم زدن اوضاع در راستای منافع خودخواهانه خود استفاده کند.
مقامات پاکستانی مکرر عنوان کردند شبه نظامیان تحریک طالبان پاکستان و دیگر گروههای مسلح فعال در این کشور از سلاحهای پیشرفته به جای مانده آمریکایی و غربی در افغانستان استفاده میکنند، همچنین بعضی از سلاحهای شورشیان خیلی مدرنتر از تسلیحاتی است که نیروهای پاکستان استفاده میکنند.
کاخ سفید در پاسخ به انتقاد نمایندگان جمهوریخواه کنگره در مورد خطرات سلاحهای به جای مانده آمریکایی در افغانستان گفته است: این تسلیحات در سالهای قبل از سقوط در اختیار ارتش افغانستان قرار گرفته بود.
جان کربی سخنگوی شورای امنیت کاخ سفید گفت: خروج آمریکا از افغانستان باعث افتادن این سلاحها به دست طالبان نشده است.
رسانه نزدیک به دموکراتها از گزارش وزارت دفاع آمریکا به کنگره درباره تجهیزات نظامی باقی مانده از این کشور بعد از پایان ۲۰ سال اشغالگری آمریکاییها در افغانستان خبر داد.
شبکه «سیانان» خبری به نقل از گزارش وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) به کنگره این کشور منتشر کرد که در آن تاکید شده است، نزدیک به هفت میلیارد دلار تجهیزات نظامی آمریکا بعد از خروج از افغانستان، در این کشور جا مانده است.
طبق خبر سیانان، این رسانه نزدیک به دموکراتها گزارش ارسالی وزارت دفاع آمریکا به کنگره آمریکا را رویت کرده و محتوای آن را دیده است.
شبکه سیانان در روایت خود درباره باقی ماندن تجهیزات نظامی آمریکا بعد از خروج از افغانستان نوشت: «این تجهیزات اکنون در کشوری است که تحت کنترل دشمنی است که ایالات متحده طی دو دهه گذشته سعی در بیرون راندن آن داشت: طالبان».
در گزارش وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) که در اختیار کنگره قرار گرفته، آمده است که این وزارتخانه هیچ برنامهای برای بازگشت به افغانستان برای «بازیابی یا انهدام» تجهیزات نظامی بر جای مانده در این کشور ندارد.
بر اساس این گزارش، آمریکا از سال ۲۰۰۵ تا آگوست ۲۰۲۱ در مجموع ۱۸.۶ میلیارد دلار تجهیزات به نیروهای ارتش افغانستان داد و از مجموع این تجهیزات، تجهیزاتی به ارزش ۷.۱۲ میلیارد دلار پس از تکمیل خروج ایالات متحده در تاریخ ۳۰ آگوست ۲۰۲۱ در افغانستان باقی مانده است. این تجهیزات شامل هواپیما، مهمات هوا به زمین، خودروهای نظامی، سلاح، تجهیزات ارتباطی و سایر مواد می شود.
طبق این گزارش، هواپیمای آمریکایی به ارزش ۹۲۳.۳ میلیون دلار در افغانستان باقی مانده است. ایالات متحده قبل از پایان خروج، ۷۸ فروند هواپیما را برای دولت افغانستان در فرودگاه بینالمللی حامد کرزی در کابل باقی گذاشت. به گفته پنتاگون، این هواپیماها قبل از خروج ارتش آمریکا، «غیر قابل استفاده» شده بودند.
به گفته گزارش ارائه شده پنتاگون به کنگره آمریکا، در پایان خروج نظامی این کشور، در مجموع ۹۵۲۴ مهمات هوا به زمین به ارزش ۶.۵۴ میلیون دلار در افغانستان باقی مانده است اما «اکثریت قابل توجهی» از این مهمات باقی مانده در افغانستان، مهمات هدایت شونده نیستند.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: «بیش از ۴۰ هزار از مجموع ۹۶ هزار خودروی نظامی که ایالات متحده به نیروهای افغانستانی داده بود در زمان خروج ایالات متحده، در افغانستان باقی ماندند که شامل ۱۲ هزار خودروی نظامی هاموی میشد».
به گفته پنتاگون، بیش از ۳۰۰ هزار از مجموع ۴۲۷ هزار و ۳۰۰ سلاحی که آمریکا به ارتش افغانستان داده بود در زمان خروج از این کشور، در افغانستان باقی ماند. این وزارتخانه مدعی است که کمتر از ۱۵۳۷۰۰۰ «مهمات ویژه» و «مهمات اسلحه کوچک معمولی» به ارزش کل ۴۸ میلیون دلار هنوز در افغانستان وجود دارد.
بر اساس این گزارش، به دنبال خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان «تقریباً تمام» تجهیزات خنثی سازی مواد منفجره و مین زدایی از جمله ۱۷۵۰۰ قطعه «تشخیص مواد منفجره، خنثیسازی و تجهیزات حفاظت فردی» همچنان در افغانستان باقی مانده است.
گزارش وزارت دفاع آمریکا به کنگره در شرایطی ارسال شده که به دنبال خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان بعد از جنگ ۲۰ ساله اشغالگرانه، بارها موضوع تسلیحات باقی مانده این کشور در افغانستان خبرساز شده و مخالفان جمهوریخواه جو بایدن، رئیسجمهور دموکرات را به دلیل خارج نکردن همه تجهیزات نظامی آمریکا از افغانستان و خروج شتاب زده از این کشور مورد شماتت قرار دادهاند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰