مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از جنگل‌های این استان علیه آفت جوانه خوار بلوط محلول پاشی شد.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از جنگل‌های این استان علیه آفت جوانه خوار بلوط محلول پاشی شد.        به گزارش پایگاه خبری جوانان کهگیلویه و بویراحمد”سعید جاوید بخت اظهار داشت: سال گذشته و امسال در مجموع ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از جنگل‌های

کد خبر : 3475
تاریخ انتشار : پنجشنبه 10 شهریور 1401 - 7:35
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از جنگل‌های این استان علیه آفت جوانه خوار بلوط محلول پاشی شد.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از جنگل‌های این استان علیه آفت جوانه خوار بلوط محلول پاشی شد.

 

 

 

 به گزارش پایگاه خبری جوانان کهگیلویه و بویراحمد”سعید جاوید بخت اظهار داشت: سال گذشته و امسال در مجموع ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از جنگل‌های آفت زده این استان علیه آفت جوانه خوار بلوط محلول پاشی شده است.

 

 

 

وی با اشاره به اینکه ۸۶ درصد کهگیلویه و بویراحمد منابع طبیعی است، گفت: این استان افزون‌‌بر ۸۷۴ هزار هکتار جنگل دارد که ۵۶ درصد وسعت استان را تشکیل می‌دهد.

 

 

 

جاوید بخت ابراز کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۶ درصد جنگل های زاگرس و ۲۳ درصد منابع آبی زاگرس را در اختیار دارد و  دلیل جود ۲۳ درصد منابع آبی زاگرس در استان جنگل بوده که حفظ آن‌ها به نوعی عملیات آبخیزداری محسوب می‌شود.

 

 

 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: عملیات آبخیزداری در دولت سیزدهم ویژه دیده شده است و برنامه ها و کارهای زیادی برای توسعه آن انجام گرفته و یا در حال انجام است.

 

 

 

جاوید بخت با تشریح برنامه‌های دولت سیزدهم در راستای حفظ و صیانت از جنگل‌ها، یادآور شد: طرح توسعه جنگل‌های زاگرس با داشتن منابع اعتباری در دستور کار استان‌ها قرار گرفته است.

 

 

 

وی خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات بلوط با توجه به سرانه بالای جنگل های بلوط و با هدف صیانت از جنگل‌های بلوط در کهگیلویه و بویراحمد راه اندازی می‌شود.

 

 

 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت : تاکنون ۳۵ میلیارد تومان برای مبارزه با آفات جنگل های کهگیلویه و بویراحمد مصوب شده که امید است هر چه زودتر تخصیص یابند.

 

 

 

جاوید بخت ادامه داد: ۶ میلیارد تومان برای مبارزه با آفت بلوط در استان از سال ۱۴۰۰ تاکنون هزینه شده است و ۱۴ هزار و ۹۰۰ هکتار محلول پاشی عرصه‌های جنگلی انجام گرفته است.

 

 

 

وی یادآور شد،: امسال نیز ۶۰۰ هکتار محلول پاشی شد که در مجموع ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار در نواحی مختلف محلول پاشی انجام گرفته است.

 

 

 

جاوید بخت با اشاره به اینکه ۳۵۰ هزار هکتار پایش جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد صورت گرفته که ۲۲۰ هزار هکتار آن در منطقه گرمسیری بوده است، خاطرنشان کرد: ۲.۵ میلیون متر مکعب حجم عملیات آبخیزداری استان است.

 

 

 

مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: ۲.۵ میلیون متر مکعب مجموع حجم عملیات سازه‌های آبخیزداری استان شامل گابیون، سنگ سیمان و موارد دیگر است.

 

 

 

جاویدبخت بیان کرد: در یک سال اخیر افزون بر ۴۸ هزار متر مکعب در سطح ۱۶ هزار و ۴۰۰ هکتار فعالیت آبخیزداری در عرصه‌های مختلف استان انجام شده است.

 

 

 

به گفته جاویدبخت عملیات آبخیزداری مزیت‌های بسیار دارد که شامل کنترل فرسایش، حفظ آب و خاک، افزایش عمر مفید سدها، بهبود معیشت مردم و غیره می شود.

 

 

 

وی ادامه داد: در سیلاب اخیر در استان ۲۵ سازه آبخیزداری سه میلیون متر مکعب سیلاب به صورت مستقیم را کنترل کردند و جلو بخشی از خسارات احتمالی را گرفت

 

 

 

مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: گرچه منابع و نیروهای انسانی این اداره کل محدود بوده اما اقدامات خوبی در خصوص مهار آتش سوزی‌ها امسال صورت گرفته است.

 

 

 

جاوید بخت ابراز کرد: تاکنون ۱۱۶ هکتار از عرصه‌های طبیعی آتش سوزی صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که یک هزار و ۳۰۰ هکتار بوده کاهش چشمگیری داشته است.

 

 

 

وی عنوان کرد: نسبت به توپوگرافی استان و شرایط منطقه تعداد نیروهای منابع طبیعی در عرصه‌های جنگلی محدود هستند با این حال در مهر آتش سوزی‌ها با مشارکت مردم و مسئولان موفق عمل کرده‌ایم.

 

 

 

مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: حمل زغال به عنوان یک کالای قاچاق جرم محسوب می‌شود و در سال گذشته ۳۷ هزار کیلوگرم زغال در استان کشف شد.

 

 

 

جاویدبخت بیان کرد: کشف این میزان زغال در استان جای نگرانی دارد و باید اقدامات مقابله‌ای بیشتری از جمله فرهنگ سازی در جامعه صورت گیرد.

 

 

 

وی خاطرنشان کرد: این میزان زغال در گشت‌های مختلف در عرصه‌های منابع طبیعی استان به وسیله قرق بانان کشف و ضبط شده است.

 

 

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سال گذشته ۱۶۰ هکتار و امسال ۷۲ هکتار از اراضی ملی از دست سودجویان آزاد و رفع تصرف شده است.

 

 

 

جاویدبخت با بیان اینکه توسعه گیاهان دارویی در استان در دست اجرا بوده و امسال ۳۴ تن شیرابه در اراضی ملی استان با مشارکت مردم تولید می‌شود، افزود: پنج هزار و ۲۰۰ هکتار در خصوص توسعه گیاهان دارویی مشارکتی در استان با مردم انجام شده است.

 

 

 

وی با اشاره به اینکه درآمد حاصل از شیرابه گیاهان دارویی بسیار زیاد بوده و به صرفه اقتصادی است گفت: ۶۰۰ میلیارد تومان طرح در حوزه منابع طبیعی در استان مطالعه شده و آماده اجرا است و همچنین ۵۰۰ هزار هکتار ظرفیت اجرای عملیات آبخیزداری را دارد.

 

 

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

https://javanankohgiluyehboyerahmad.ir/