مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بسیاری از فرهنگ و رسوم استان به فراموشی سپرده شد و نسل جدید آگاهی از فرهنگ بومی خود ندارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بسیاری از فرهنگ و رسوم استان به فراموشی سپرده شد و نسل جدید آگاهی از فرهنگ بومی خود ندارد.         به گزارش پایگاه خبری جوانان کهگیلویه و بویراحمد“امین درخشان اظهار داشت:به دلیل عدم توجه به مسائل فرهنگی خیلی از فرهنگ و رسوم ما

کد خبر : 4558
تاریخ انتشار : دوشنبه 11 مهر 1401 - 11:57
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بسیاری از فرهنگ و رسوم استان به فراموشی سپرده شد و نسل جدید آگاهی از فرهنگ بومی خود ندارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بسیاری از فرهنگ و رسوم استان به فراموشی سپرده شد و نسل جدید آگاهی از فرهنگ بومی خود ندارد.

 

 

 

 

به گزارش پایگاه خبری جوانان کهگیلویه و بویراحمدامین درخشان اظهار داشت:به دلیل عدم توجه به مسائل فرهنگی خیلی از فرهنگ و رسوم ما به فراموشی سپرده شد و نسل جدید آگاهی از فرهنگ بومی خود ندارد.

 

 

 

 

وی رسالت اصلی فرهنگ و ارشاد اسلامی را توجه به فرهنگ و هنر اسلامی دانست و افزود: وقتی می‌گوییم فرهنگ، بخش زیادی مربوط به فرهنگ بومی است که قدمت زیادی دارد.

 

 

 

درخشان ابراز کرد: کهگیلویه و بویراحمد همیشه در گذرگاه تاریخ در سیر تحولات تاریخی و فرهنگی بوده‌ و بیشترین میانگین حضور در جنگ و دفاع مقدس را داشته‌ که این یعنی مردم ما برخوردار از فرهنگ دفاع و ایثار هستند.

 

 

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: طبق پژوهش‌هایی که انجام‌شده مردم استان در همه اقوام و مناطق پیشینه تاریخی طولانی دارند، این‌ها همه سرمایه بوده و باید در عرصه فرهنگ به آن‌ها توجه ویژه‌ای شود.

 

 

 

درخشان بیان کرد: وقتی وارد جزئیات پیشینه فرهنگی مردم استان شویم به گستردگی این بخش پی خواهیم برد به گونه‌ای که برای همه مسائل شادی، عزاداری، جشن، پوشش، خانواده و مناسبت‌های تاریخی، آداب و سنن خاص وجود داشته و رسالت ما این است که حوزه فرهنگ و هنر را در بازشناسی این فرهنگ ارزشمند به کار گیریم.

 

 

 

وی با بیان اینکه بخشی از برنامه‌ها تاکنون انجام  شده‌ است، ادامه داد: باید کارهای فرهنگی که از قدیم تاکنون در استان ما بوده و هنوز زنده‌اند مثل شاهنانه خوانی، تعزیه خوانی، قصه گویی، صله ارحام و… را زنده نگه داریم.

 

 

 

درخشان بازشناسی و تقویت فرهنگ‌های گذشتگان به‌عنوان شناسنامه فرهنگی این استان را اولویت دانست و گفت: ظهور و بروز فرهنگ و هنر زمانی اتفاق می‌افتد که مردم در آن حضور داشته باشند.

 

 

 

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ منهای مردم بدون شک مرده‌ است، افزود: دلیل مظلومیت فرهنگ همین منهای مردم دیدن آن است، زیرا اگر مردم در عرصه فرهنگ نقش و سهم نداشته باشند فرهنگ و هنر می‌میرد.

 

 

 

درخشان تصریح کرد: به‌طور کلی ما به‌عنوان دستگاه سیاست‌گذار در عرصه فرهنگ و هنر در تمام فعالیت سالانه خود باید سهم و مشارکت مردم را ببینیم و در واقع باید ذائقه و نیاز مردم را تشخیص دهیم، اگر می‌خواهیم سیاست‌گذار خوبی در عرصه فرهنگ باشیم.

 

 

 

وی گفت: فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از دستگاه‌هایی است که اعتقاد راسخی به هم‌گرایی و همکاری با سایر دستگاه‌ها دارد.

 

 

 

وی اظهار داشت: برنامه‌های دینی، قرآنی، موسیقی، شعر، ادبیات، ارتباط با ائمه جمعه و… را در برنامه داریم اگر بتوانیم بین همه این‌ها توازن ایجاد کنیم که منتج به فعالیت و مشارکت مردم باشد کار درست این است.

 

 

 

درخشان در ادامه به نسبت بین فرهنگ و آسیب‌های اجتماعی پرداخت و گفت: حقیقتاً آسیب‌های اجتماعی منبعث از خیلی مسائل همچون مسائل اقتصادی، روانی، اجتماعی، سیاسی و… بوده و شرایط به وجود آمدن آنها ممکن است در هر منطقه‌ای شکل خاص خود را داشته باشد.

 

 

 

 

وی ادامه داد: بخش زیادی از آسیب‌های اجتماعی منبعث از فرهنگ عمومی بوده و ما هنوز درباره آسیب‌های اجتماعی کار اثرگذاری انجام ندادیم.

 

 

 

 

درخشان افزود: سال گذشته دولت اعتبار خوبی برای آسیب‌های اجتماعی در نظر گرفت که باید برای نتیجه‌بخش بودن آن‌ها بیشتر برنامه‌ریزی کنیم زیرا حوزه فرهنگی می‌تواند به بخش زیادی از رخوت موجود در جامعه کمک کند و این اراده نیز در سطح کلان و کشوری وجود دارد.

 

 

 

 

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

https://javananfars.ir/