وزیر میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری:تملک اراضی بافت های تاریخی مشکل سراسری در کشور است
وزیر میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری: تملک اراضی بافت های تاریخی مشکل سراسری در کشور است وزیر میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه اراضی مسکونی زیادی در بافت های تاریخی کشور وجود دارد گفت: تملک این اراضی؛ مشکلی سراسری و یکی از دغدغه های اصلی دولت
کد خبر : 8692
تاریخ انتشار : پنجشنبه 28 اردیبهشت 1402 - 7:30
وزیر میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری:
تملک اراضی بافت های تاریخی مشکل سراسری در کشور است
وزیر میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه اراضی مسکونی زیادی در بافت های تاریخی کشور وجود دارد گفت: تملک این اراضی؛ مشکلی سراسری و یکی از دغدغه های اصلی دولت است.
به گزارش پایگاه خبری جوانان کهگیلویه و بویراحمد“سید عزتالله ضرغامی عصر چهارشنبه در بازدید از بافت تاریخی دهدشت در شهرستان کهگیلویه اظهار داشت: مشکل تملک اراضی در همه جای کشور وجود دارد و دولت نه اعتبار لازم برای تملک اراضی موجود را دارد و نه می تواند اجازه ساخت و ساز به مالکین بدهد.
وی با اشاره به خریداری بخشی از اراضی موجود در بافت های تاریخی بخصوص بافت تاریخی دهدشت بیان کرد: تملک این اراضی یکی از دغدغه های اصلی دولت است.
ضرغامی تصریح کرد: دولت از همه ظرفیت ها برای تملک اراضی موجود در بافت های تاریخی به نحو احسن استفاده خواهد کرد.
وی افزود: دولت با ارائه تسهیلات بانکی علاوه بر تملک اراضی مردم را تشویق به نگهداری از بافت خواهد کرد.
وزیر میراث فرهنگی اضافه کرد: یکی از اهداف اساسی ایران اسلامی باتوجه به سابقه تاریخی کهن آن حفظ سبک زندگی در بافت تاریخی کشور است.
وی بافت تاریخی دهدشت را یکی از بافت های زیبا و منحصربفرد کشور دانست و گفت: با حمایت از بخش خصوصی در آینده نزدیک این بافت به یکی از زیباترین بافت های کشور تبدیل خواهد شد.
ضرغامی بر تشکیل یک کارگروه پژوهشی برای مرمت و احیای بافت تاریخی دهدشت تاکید کرد و افزود: با توجه به سابقه چندصد ساله بافت تاریخی دهدشت باید این بافت حفظ و نگهداری شود.
وی افزود: با تشکیل کارگروه پژوهشی زمینه جذب و توسعه گردشگری این منطقه فراهم خواهد شد.
بافت تاریخی دهدشت مشهور به بلاد شاپور که سال های اخیر بر اثر بی توجهی به جایگاهی برای تجمع معتادان و حتی محل چرای دام و طیور شده بود با اقدام های دولت سیزدهم در مسیر احیا قرار گرفته است تا بزرگترین یادگار شکوه تمدن ایرانی در سرزمین آریوبرزن به روزهای خوب خود برگردد.
مرمت بخش هایی ازبافت تاریخی مانند کاروانسرا، حجره ها و بازار تاریخی ، واگذاری حمام و کاروانسرای کهیار به بخش خصوصی ، برنامه ریزی برای ثبت بخش هایی از بافت تاریخی دهدشت در فهرست بناهای تاریخی جهان از اقدام هایی است که یک ساله گذشته تاکنون برای احیای این بافت ۳۷ هکتاری انجام شده است.
با توجه ویژه دولت در نخستین سال فعالیت دولت سیزدهم بافت تاریخی دهدشت به جایگاهی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی و برنامه های فرهنگی چون شاهنامه خوانی تبدیل شده است.
بلاد شاپور ، میراثی تاریخی در دل شهر دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه است که احیای آن افزون بر اهمیت آن برای حفظ هویت ایرانی می تواند به شکوفایی ظرفیت های گردشگری این شهرستان کمک کند.
براساس شواهد تاریخی موقعیت جغرافیایی این شهر به عنوان یکی از مراکز سکونت صفویان و تجارت با بنادر جنوبی ، نقش مهمی در اقتصاد و تجارت زمان خود داشته است،این بنا دارای ۳۷ حجره و ۳۰ ایوان در جلوی حجره ها بوده که دور تا دور حیاط بنا شده اند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰